Tel: 03 235 95 72

Prothese

    Home / Prothese

gebithouder labo masa

Implantaten

Een implantaat is een kunstwortel die één of meerdere verloren natuurlijke wortels vervangt. In dit geval wordt er dan een kroon op dit implantaat geplaatst maar ook kunnen implantaten prima gebruikt worden om een brug op te vervaardigen. Bij patiënten die in het geheel geen tanden of kiezen meer hebben kunnen ook meerdere implantaten worden geplaatst als ondersteuning van de volledige prothese. Meestal gaat het hier dan over 2 implantaten in de onderkaak die middels een staaf met elkaar verbonden worden, op deze staaf zit dan een clip met retentie die weer vastzit in de onderprothese. Ook is het tegenwoordig goed mogelijk om in de bovenkaak dit soort constructies te maken. Meestal is dit echter door de anatomische vorm van de bovenkaak niet nodig en beperkt dit zich tot de onderprothese.

De ingreep is ofwel bij een zich hierin gespecialiseerde tandarts, of bij een kaakchirurg in een ziekenhuis in de regio. Het is een vrij eenvoudige ingreep waar meestal niet meer dan 45 minuten voor benodigd zijn en die zonder veel napijn bij u word uitgevoerd.

Indien u dit wenst kunnen wij u verder op weg helpen naar een juiste behandelaar.

CAD-CAM onderstructuren

Al vele jaren werken wij voor collega laboratoria. Wij vervaardigen onderstructuren van zirkonium (kronen), staal (kronen, frames (gedeelte lijke protese) voorbeeld 1, titanium (implantaten proteses), edel- en halfedele legeringen. Indien gewenst kunnen deze onderstructuren volledig worden ondersteund, vooral bij zirkonium heeft dit veel toegevoegde waarde want de hoeveelheid chipping neemt hierdoor drastisch af.

Steggen

Het uitbesteden van steggen op alle merken implantaten is bij ons mogelijk. Wij vervaardigen deze titanium steggen ofwel direct verschroefd in het implantaat maar indien gewenst kan dit ook op abutment niveau worden gedaan. De mogelijkheden van uitvoering van deze steggen zijn erg divers maar in principe is alles mogelijk. De meest vervaardigde steg is echter die op twee implantaten ( 50% met en ongeveer 50% zonder distale extensies), met hiertussen een traditionele dikke dolder. Wij laten in principe de steg lopen tot op de gingiva, uiteraard met een goede mogelijkheid tot reiniging van de implantaten. Schroeven en matrixen kunnen wij op verzoek meeleveren.