Tel: 03 235 95 72

Intra-orale scans uitwerken

    Home / Intra-orale scans uitwerken

Voor het maken van een brug of kroon moet de tandarts zorgen dat hij alle details van het gebit heeft. Dit gebeurd normaal via afdrukken te maken maar sinds enige tijd maken we gebruik van intra-orale scanner voor het maken van een digitale afdruk voor kronen en bruggen. Door deze techniek is het gebit binnen zeer korte tijd nauwkeurig opgemeten. De digitale scan techniek komt uit de Verenigde Staten en er zijn inmiddels honderdduizenden restauraties mee uitgevoerd. De scanner zorgt er voor dat er op een eenvoudige en snelle manier een digitale afdruk gemaakt worden van alle tanden en kiezen. De berekeningen van de mondinhoud zijn door de hoogwaardige computertechniek zeer nauwkeurig.

Hoe werkt het?

Met een intra-orale scanner worden digitaal afdrukken van allerlei restauraties gemaakt. Tijdens het scannen worden allerlei beeldjes gemaakt die vervolgens digitaal verwerkt worden tot een precisie model.

Stap voor stap:

  • De tandarts maakt met een intra-orale (mond) scanner, zonder afdruklepels, een digitale afdruk van de boven- en onderkaak, inclusief preparatie (= de afgeslepen tand of kies) en beetverhoudingen.
  • De digitale data stuurt de tandarts online naar Labomassa.
  • Wij controleren deze digitale data en maken hiervan virtuele modellen. Eventuele onduidelijkheden kunnen worden doorgenomen met de tandarts.
  • Vervolgens worden er van deze digitale data, modellen gemaakt. Deze modellen worden digitaal vervaardigd door subtractief frezen uit met gips gevuld polyurethaan.
  • Ondertussen kan Labo Massa eventueel de onderstructuur van restauratie vervaardigen d.m.v. Cad/Cam technieken.
  • Als de modellen bij Labo Massa binnen komen kunnen wij de kroon of brug geheel vervaardigen.